21 July, 2010

BENGKEL PENGISIAN INSTRUMEN SSQS DAN MESYUARAT GURU PENYELARAS BESTARI KELOMPOK PKG KG CHAP

Pada 21 Julai 2010 satu bengkel pengisian instrumen ssqs dan mesyuarat penyelaras bestari telah diadakan di Pkg Kg Chap pada jam 8.30pagi. Kehadiran dihadiri oleh Guru Bestari/ICT kelompok Pkg Kg Chap.Terima kasih kepada semua guru yang hadir pada hari ini.Terlebih dahulu kami memohon maaf kepada semua guru kelompok Pkg Kg Chap di atas kesilapan berkenaan dengan tempat bengkel  yang dijalankan.Sepatutnya kami akan mengadakan bengkel tersebut di Smk Pak Badol tetapi kami terpaksa mengubahnya pada saat akhir kerana ada sedikit masalah teknikal.Kami memohon maaf sekali lagi.Banyak perkara yang dibincangkan dalam mesyuarat guru bestari seperti status makmal komputer yang masih lagi ada masalah dengan talian seperti Sk Alor Bakat dan Sk Kg Chap.PTP2 En Kamsani juga ada menekankan pasal kad harta modal yang perlu dikemaskini dan rekoad penggunaan makmal komputer.Di dalam mesyuarat itu juga, kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru kerana dapat menyelesaikan SPPICTS sebelum tarikh tutup pengisian online tersebut.Kami  juga ada membincangkan tentang penyelenggaraan makmal komputer setiap sekolah kelompok Pkg Kg Chap.Smk Putri Saadong dan Smk Kubang Telaga masih belum ada peruntukan penyelenggaraan tersebut.Satu pasukan ICT akan dibentuk di bawah kelompok Pkg Kg Chap iaitu diantara FT17 Pkg dengan FT17 sekolah untuk membantu sekolah yang menghadapi masalah komputer di sekolah.Penghasilan bahan P&P ada juga dibincangkan di dalam mesyuarat  kali ini dimana setiap sekolah kelompok Pkg Kg Chap akan menghasilkan 1cd ICTL  dan menghantarnya ke Pkg Kg Chap.Kami juga ada memberitahu mengenai Facebook.Setiap sekolah diminta membuat 1 facebook sekolah bagi  memudahkan kami menukar idea sesama kita.Sekolah juga boleh link terus dengan BTPN.Pada pukul 11.00 pg, kami meneruskan dengan bengkel pengisian instrumen ssqs secara offline oleh Ustaz Rosdi dari Sk Kg Chap dimana Sk Kg Chap mendapat 4 bintang pada tahun lepas.Banyak perkara yang dibincangkan iaitu cara-cara menjawab soalan ssqs dengan betul.


19 July, 2010

GOTONG ROYANG PADA 14 JULAI 2010 DI PKG KG CHAP

Pada setiap hari rabu, pkg kg chap akan mengadakan gotong royang bersama-sama dengan staff pkg.Pada hari tersebut, kami dibenarkan memakai pakaian sukan untuk bergotong royong.PTP2 dan N17 akan mengemas bahagian luar kawasan pkg manakala FT17 ditugaskan di dalam pkg.Banyak perubahan telah berlaku di PKG KG CHAP terutama sekali berkenaan dengan lanskap pkg kg chap yang sudah siap dibina oleh PTP2 En Kamsani Bin Salip.Kalau ada masa, boleh lah singgah di PKG KG CHAP untuk melihat sendiri lanskap kolam pkg kg chap yang dipenuhi dengan ikan yang comel-comel..

12 July, 2010

SELAMAT BERTUGAS DI TEMPAT BARU EN HASANUDIN BIN ZAINIKami warga PKG mengucapkan tahniah dan selamat bertugas kepada En Hasanudin bin Zaini sebagai PK Kokurikulum di Sekolah Kebangsaan Pulai Gajah di bawah kelompok Pkg Banggol.Kami telah telah mengadakan satu perjumpaan makan malam sempena pertukaran En Hasanudin bersama- dengan isteri beliau dan kami juga turut menjemput wakil dari BTPN iaitu Pn Masdiyah binti Jemain bersama suami wakil unit pkg.

09 July, 2010

SPPICTS 100%DIJAWAB PADA 8JULAI 2010.TAHNIAH DAN TERIMA KASIH BUAT GURU MAKMAL KOMPUTER/ICT KELOMPOK PKG KG CHAP

Kami warga PKG KG CHAP merakamkan ribuan ucapan tahniah dan terima kasih kepada semua guru ICT yang telah bertungkus lumus menjawab soalan yang diberikan dalam pemantauan SPPICTS secara online.Walaupun pada peringkat awal sistem SPPICT ini menhadapai sedikit kegagalan kefungsiaan dan ada yang menelefon ke PKG memberitahu maklumat tidak dapat disimpan walaupun telah diisi tetapi guru-guru ICT tetap bersabar. Saya ucapkan SYABAS DAN TAHNIAH.. serta TERIMA KASIH.

MESYUARAT PENGURUSAN DAN PENYELARASAN PUSAT KEGIATAN GURU (PKG) KELANTAN BIL. 3 / 2010

Satu mesyuarat penyelarasan telah diadakan di BTPN Kelantan pada 28 June 2010 bermula jam 9.00 pagi hingga ke jam 5.30 petang. Puan KPP dan taklimat dari ketua- ketua unit telah hadirdalam mesyuarat kali ini. Tidak semua PTP1 dan PTP2  yang hadir dalam mesyuarat kali ini.FT17 dan N17 juga turut hadir bagi menggantikan PTP1 atau PTP2. Pelbagai isu telah bangkitkan terutama berkaitan dengan keberkesanan tugasan di PKG.

blogger templates | Make Money Online